Popis
Ovesné vločky jsou loupaná zrna ovsa, která jsou hydrotermicky upravena.
Jak vznikají ovesné vločky?
Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku a poté suchému teplu v sušárně. Teplem se též inaktivují látky štěpící tuky, které by jinak při skladování působily nepříjemnou žluklou, hořkou pachuť. Obaly jednotlivých zrn se při sušení uvolní a lze je snadno oddělit v bubnovém nebo odstředivém loupači.
Proč podávat ovesné vločky?
- bohatý zdroj aminokyselin, které jsou nezbytné pro tvorbu bílkovin důležitých hlavně pro funkci a stavbu svalů
- bílkoviny v ovesných vločkách se blíží ideálnímu proteinu díky vysokému obsahu esenciálních aminokyselin
- zdroj nenasycených mastných kyselin
- zdroj polysacharidů, které energii uvolňují postupně
- obsahují množství minerálních látek jako jsou: železo, draslík, sodík, vápník, zinek a fosfor
- bohaté na vitamíny B1, B6, E a lecitin
- obsahují přírodní antioxidanty
- bohaté na vlákninu, která podporuje a reguluje peristaltiku
ÚPRAVA KRMIVA:
- ovesné vločky není třeba nijak upravovat, tu nejlepší možnou úpravu již mají za sebou...
- absolutně bezprašné krmivo
VHODNÉ PRO TYTO KATEGORIE KONÍ:
- vhodné zejména pro sportovní a těžce pracující koně
SLOŽENÍ:
Sušina | Energie | N - látky | Vláknina | Tuk | Škroby | Cukry | Ca | P |
880 | 14,85 MJ | 13,2 | 9 | 6,2 | 60 | 1,3 | 0,57 | 3,89 |
DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:
- 500g - 3 kg/den (záleží na zátěži)
BALENÍ:
- 15 kg papírový pytel
Hmotnost | 15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.