• 1 z 2
 

Pískavice, 500 g

 

Kdo užívá naši pískavici, ten "si píská"! Kouzlo této byliny je zejména v její blahodárné schopnosti zlepšovat poúrazové a pooperační stavy ve formě obkladů. Urychluje hojení ran a zlepšuje pohybové obtíže (měkké otoky, ztvrdlé tkáně,...).

Dostupnost Skladem
170 Kč
151,79 Kč bez DPH
   
Kategorie Bylinky
 


NĚCO O NÍ:
Pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum) je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Tvoří přechod mezi pícninami a obilovinami. Tuto rostlinu používali jako krmivo pro koně již staří římané, proto i název je odvozený z tohoto období. Vážili si jí pro její vlastnosti výživné i léčivé a to jak vnitřní tak i vnější. Již slavný Ebersův papyrus ji uváděl jako prostředek proti popáleninám nebo jiným kožním ranám.


Skvělá zejména pro zevní použití. Nejlépe je vytvořit si kašovitý obklad (20-50 g semen rozdrtíme, či umeleme. Poté krátce  (5-10 min.) povaříme s přiměřeným množstvím vody, aby vznikla kaše. K ní přidáme malé množství octa. Hustou kašičku natřeme na tlusto na lněné plátno a použijeme jako obvaz přímo na ránu či postižené místo.

Kaše z mletého řeckého sena:

  • vytahuje hnis z ran a vředů
  • urychluje hojení
  • změkčuje zatvrdliny a poúrazová zatvrdnutí svalů a šlach
  • působí proti měkkým otokům


PROČ PODÁVAT KONÍM:

  • vhodná při poruchách dýchacího ústrojí (pomáhá odkašlávání)
  • zlepšuje činnost trávicího ústrojí
  • napomáhá látkové výměně
  • posiluje organismus při rekonvalescenci
  • velmi vhodná pro kojící klisny (podporuje tvorbu a sekreci mléka)
  • posiluje celkově imunitní systém
  • podporuje pevnost a tvrdost kopytní rohoviny
  • při zevním použit, jako obklad
  • vhodné podávání při průjmových onemocněních
UPOZORNĚNÍ !!! Nepodávejte březím klisnám.

OBSAHUJE:
  • velké množství monogalaktanového slizu
  • netoxický alkaloid trigonelli

DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:
  • 30 - 50g/den (nejlépa namleté či rozdrcené)

BALENÍ:
  • 500 g sáček

 



Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: